Domy z konopí

O NÁS

Naším posláním je projektovat domy v souladu s přírodou. Vytvářet pro člověka příjemné, zdravé a přirozené místo k životu. Nezatěžovat planetu používáním dalších uměle vyrobených materiálů, ale pracovat s tím co nám bylo dáno. Ke každému projektu přistupujeme individuálně, klientům nasloucháme a hledáme pro ně to nejoptimálnější řešení. 

Rádi s Vámi zkonzultujeme projekty z jiné dílny, projdeme s Vámi varianty řešení, materiálů a postupů. Konzultace ohledně užití hempcretu (konopného betonu) poskytujeme také architektům a projektantům. O hempcretu přednášíme na akcích různého zaměření. Na probíhajících stavbách pořádáme workshopy, kde si materiál můžete „osahat“ a naučit se práci s ním. 

 

Na domy z přírodních materiálů se zaměřuji již od dob svých studií. Na Báňské jsem vystudovala architekturu, kterou jsem na VUT v Brně doplnila o stavební inženýrství (navrhování pozemních staveb). Již v té době jsem věděla, že chci k projektování přistupovat jinak. S ohledem na životní prostředí a zdraví obyvatele stavby používat takové materiály, které nám matka Země nabízí. 

Když jsem se dozvěděla o možnosti užití konopí jako esenciálního stavebního materiálu, hned jsem věděla, že toto je ta správná cesta. Jelikož se v té době u nás materiál ještě nepoužíval, odcestovala jsem na pracovní stáž do UK. Tam jsem pod vedením Alexe Sparrowa ze společnosti UK Hempcrete získala cenné zkušenosti. Mimo samotnou práci s hempcretem mi svým přístupem ukázal také to, jak je důležité tyto zkušenosti předávat dál.